Apple pezullon përditësimin e Facebook që e quan 30% e App Store tax

Apple bllokoi Facebook nga informimi i përdoruesve se Apple do të mbledhë 30 përqind të blerjeve në aplikacione të bëra përmes një veçorie të re të planifikuar, i thotë Facebook Reuters. Apple tha që azhurnimi shkel një rregull të App Store që nuk lejon që zhvilluesit të shfaqin informacione “të parëndësishme” për përdoruesit.

Karakteristika lejon përdoruesit e Facebook të blejnë bileta për ngjarje në internet direkt përmes aplikacionit. Rregullat e Apple thonë se blerjet e përmbajtjes dixhitale duhet të përdorin sistemin e pagesave të App Store, duke i dhënë Apple 30 përqind të totalit. Facebook thotë se i kërkoi Apple të hiqte dorë nga kjo tarifë në mënyrë që të gjitha të ardhurat të mund të shkonin për organizatorët e ngjarjeve, por Apple nuk pranoi. Tipari është tani në dispozicion, por pa mesazhin për shkurtimin e 30 përqind të Apple.

Në fillim të këtij muaji, Facebook lëshoi një imazh që tregon se si do të duket mesazhi në aplikacion.

da block
Zeen's Automatic Middle Of Content Ad Feature

Mesazhi i planifikuar në Android pritej të lexonte “Facebook nuk merr tarifë nga kjo blerje.” Sipas Reuters, ai mesazh nuk shfaqet në versionin e aplikacionit të shkarkuar përmes Google Play, gjithashtu.

“Tani më shumë se kurrë, ne duhet të kemi mundësinë për t’i ndihmuar njerëzit të kuptojnë se ku shkojnë paratë që synojnë bizneset e vogla,” tha Facebook në një prononcim për Reuters. “Fatkeqësisht Apple kundërshtoi njoftimin tonë për transparencën rreth taksës së tyre prej 30 përqind, por ne ende jemi duke punuar për t’i dhënë ato informacione në dispozicion brenda përvojës së aplikacionit.”

Shtë e paqartë se si mund të veprojë saktësisht Facebook, dhe nuk është për t’u habitur që Apple bllokoi njoftimin. Apple ka qenë e rreptë në lidhje me aplikacionet që përpiqen të shpjegojnë politikat e App Store – aplikacione si Netflix, Kindle dhe Spotify, për shembull, nuk lejohen të përmendin që përdoruesit mund të paguajnë në internet pa Apple duke marrë një prerje, aq më pak të sigurojnë një lidhje për ta bërë këtë.

More Stories
The Asus Zenfone 7 adds a third lens to its neat flipping camera