Amazon prezanton Halo

Amazon po hyn në tregun e pajisjeve shëndetësore me një grup të ri fitnesi dhe shërbimesh abonimesh të quajtur Halo. Për dallim nga Apple Watch apo edhe më Fitbits më themelore, Amazon Halo Band nuk ka një ekran. Aplikacioni që shkon së bashku me të, vjen me grupin e zakonshëm të tipareve të ndjekjes së fitnesit, së bashku me dy ide inovative – dhe potencialisht shqetësuese:: duke përdorur aparatin tuaj për të krijuar skanime 3D për dhjamin e trupit dhe dëgjimin e emocionit në zërin tuaj.

Halo Band do të kushtojë 99,99 dollarë dhe shërbimi (i cili kërkohet për veçoritë më të përparuara të Halo) kushton 3,99 $ në muaj. Amazon është duke e filluar atë si një program të hyrjes në fillim të ftuar vetëm me një çmim hyrës prej 64,99 $ që përfshin gjashtë muaj të shërbimit falas. Shërbimi Halo është një produkt i veçantë që nuk është pjesë e Amazon Prime.

Mungesa e një ekrani në Halo Band është treguesi i parë që Amazon po përpiqet të krijojë një kamare për veten e saj që është përqendruar pak më pak në sport dhe stërvitje dhe pak më shumë në ndryshimet e stilit të jetës. Krahas kardio, gjumi, dhjami i trupit dhe ndjekja e tonit të zërit, një abonim Halo do të ofrojë një grup të “laboratorëve” të zhvilluar nga partnerët. Ato janë sfida të shkurtra të krijuara për të përmirësuar zakonet tuaja shëndetësore – si meditimi, përmirësimi i zakoneve tuaja të gjumit ose fillimi i rutinave themelore të ushtrimeve.

Halo Band “nuk është një pajisje mjekësore”, më thotë Amazon. Si i tillë, ai nuk e ka dorëzuar pajisjen në FDA për çdo lloj aprovimi, përfshirë edhe “pastrimin FDA” me prekje më të lehtë që kanë përdorur shumë grupe të tjera të fitnesit.

 

HARDWARE BAND HALO

Halo Band përbëhet nga një modul sensori dhe një bandë që klikon në të në krye. Shtë një koncept i thjeshtë dhe një që kemi parë më parë. Mungesa e ekranit do të thotë që nëse doni të kontrolloni hapat ose kohën, do t’ju duhet të rrini diçka tjetër në dore ose thjesht të kontrolloni telefonin tuaj.

Bandës i mungojnë opsionet gjithnjë e më standarde si GPS, Wi-Fi, ose një radio celulare, një tjetër shenjë që nënkupton të jetë një lloj ndjekës më i ngushtë. Ajo ka një përshpejtues, një sensorë të temperaturës, një monitor të rrahjeve të zemrës, dy mikrofona, një dritë treguese LED dhe një buton për të kthyer ose fikur mikrofonat. Mikrofonët nuk janë për të folur me Alexa, meqë ra fjala, ato janë atje për veçorinë e zërit. Në mënyrë të qartë nuk ka integrim në Alexa.

Komunikon me telefonin tuaj përmes Bluetooth dhe duhet të funksionojë në mënyrë të barabartë me iPhone dhe telefonat Android. Tre ngjyrat kryesore të bandës që do të shiten janë oniks (i zi), mineral (blu i lehtë) dhe ari i trëndafilit (rozë-ish).

Sigurisht që do të ketë një seri bandash opsionale, kështu që ju mund të zgjidhni një që të përputhet me stilin tuaj – dhe të gjithë ata nuk kanë asnjë ngjashmëri të vogël me bandat e njohura të Apple Watch. Bandat e rrobave do të kushtojnë 19,99 dollarë dhe grupet sportive do të jenë 15,99 $.

Amazon synon që përdoruesit të lënë Halo Band të ndezur gjatë gjithë kohës: bateria duhet të zgjasë një javë të plotë dhe sensori është rezistent ndaj ujit deri në 5ATM. Amazon e quan atë “të papërshkueshëm nga uji”.

 

Por, ku shërbimi Halo me të vërtetë ndryshon në vetvete, është në dy karakteristika të reja, të quajtur Body and Tone. E para përdor kamerën tuaj të smartphone për të kapur një skanim 3D të trupit tuaj dhe më pas llogarit yndyrën e trupit tuaj, dhe kjo e fundit përdor një mikrofon në Halo Band për të dëgjuar tonin e zërit tuaj dhe të raportojë përsëri për gjendjen tuaj emocionale gjatë gjithë ditës.

Skanimet e trupit

da block
Zeen's Automatic Middle Of Content Ad Feature

Skanimet e BodyBody funksionojnë vetëm me kamerën e smartphone-it tuaj. Aplikacioni ju udhëzon të vishni rroba të ngushta (idealisht vetëm të brendshmet tuaja) dhe pastaj të qëndroni prapa gjashtë metra apo më shumë nga kamera juaj. Pastaj merr katër fotografi (para, mbrapa dhe të dyja palët) dhe i ngarkon ato në serverat e Amazon, ku ato janë të kombinuara në një skanim 3D të trupit tuaj që është dërguar përsëri në telefonin tuaj. Të dhënat pastaj fshihen nga serverët e Amazon.

Pasi të keni skanimin 3D, Amazon përdor të mësuarit në makinë për ta analizuar atë dhe për të llogaritur përqindjen e yndyrës në trup. Amazon argumenton që përqindja e dhjamit të trupit është një tregues më i besueshëm i shëndetit sesa ai i peshës ose i indeksit të masës trupore. Amazon gjithashtu pretendon që shkallët inteligjente që përpiqen të matin dhjamin e trupit duke përdorur rezistencën bioelektrike nuk janë aq të sakta sa skanimi i tij. Amazon thotë se ka bërë një studim të brendshëm për të mbështetur këto pretendime dhe mund të fillojë të paraqesë letra për revista mjekësore të shqyrtuara në të ardhmen.

Më në fund, pasi të keni bërë skanimin tuaj, aplikacioni do t’ju japë një rrëshqitës pak sa të mund të tërhiqni gishtin për ta bërë atë të tregojë se si do të dukeni me pak a shumë yndyrë trupi.

TRACKING TONA E VOICE TUAJ

Mikrofoni në Amazon Halo Band nuk ka për qëllim komandat zanore; në vend të kësaj, dëgjon zërin tuaj dhe raporton përsëri për atë që beson se gjendja juaj emocionale ishte gjatë gjithë ditës. Nëse nuk pranoni, mikrofoni në Band nuk bën asgjë.

Pasi të vendosni, aplikacioni Halo do t’ju lexojë disa tekst në mënyrë që të mund të stërvitni një model në zërin tuaj, duke lejuar që Halo Band të vendosë vetëm në tonin tuaj dhe jo ata që janë rreth jush. Pas kësaj, grupi do të dëgjojë me ndërprerje zërin tuaj dhe do ta gjykojë atë mbi metrikë si pozitiviteti dhe energjia.

Shtë një sistem pasiv dhe i ndërprerë, do të thotë që nuk mund ta kërkoni në mënyrë aktive që të lexojë tonin tuaj, dhe nuk po dëgjon gjatë gjithë kohës. Ju gjithashtu mund të heshtni mikrofonin në çdo kohë duke shtypur butonin derisa të shfaqet një LED i kuq i ndezur për pak kohë që t’ju tregojë se është heshtur.

Amazon është i shpejtë për të vërejtur se zëri juaj nuk ngarkohet asnjëherë në ndonjë server dhe nuk dëgjohet asnjëherë nga asnjë njeri. Në vend të kësaj, grupi dërgon copëzat e tij audio në telefonin tuaj përmes Bluetooth, dhe analizohet atje. Amazon thotë se aplikacioni Halo menjëherë fshin mostrat e zërit pasi i analizon ato për gjendjen tuaj emocionale.

Ai tërhiqet në lartësinë, intensitetin, ritmin dhe tempin e zërit tuaj dhe pastaj i kategorizon ato në “momente të dukshme” që mund të ktheheni dhe të rishikoni gjatë gjithë ditës. Disa nga gjendjet emocionale përfshijnë fjalë si shpresëdhënëse, të ngazëllyera, hezituese, të mërzitura, apologjetike, të lumtura, të shqetësuara, të hutuara dhe të dashur.

Ne e pyetëm Amazon nëse kjo veçori Tone ishte testuar me thekse, gjini dhe kultura të ndryshme. Një zëdhënës thotë se “ka qenë një përparësi kryesore për ekipin tonë” por që “nëse keni një theks mund të përdorni Tonin por rezultatet tuaja do të jenë më pak të sakta. Ton ishte modeluar në anglisht amerikan, por është vetëm një ditë dhe Tone do të vazhdojë të përmirësohet. ”

PRIVACIA E TAT DHNAVE

Karakteristikat TwoBoth of the Body dhe Tone janë përdorime inovative të UA të aplikuar, por ato ka të ngjarë të vendosin çdo numër kambanash të alarmit të privatësisë. Amazon thotë se po tregohet tepër i kujdesshëm me të dhënat e përdoruesit. Kompania do të postojë një dokument që detajon çdo lloj të dhëne, ku është e ruajtur dhe si t’i fshijë ato.

Featuredo veçori është optike, e lehtë për tu fikur dhe është e thjeshtë të fshihen të dhënat. Për shembull, nuk ka asnjë kërkesë që të krijoni një skanim të trupit dhe madje edhe nëse e bëni, rishikuesit njerëzorë nuk do t’i shohin kurrë ato imazhe. Amazon thotë se të dhënat më të ndjeshme si skanimet e trupit dhe të dhënat Tone ruhen vetëm në vend (megjithëse fotot duhet të ngarkohen përkohësisht në mënyrë që serverët e Amazon të mund të ndërtojnë modelin 3D). Amazon nuk po lejon që Halo të integrohet me aplikacione të tjera të fitnesit si Apple Health në nisje.

Disa nga pikat kryesore përfshijnë:

Profili juaj Halo është i dallueshëm nga llogaria juaj në Amazon – dhe do të duhet të aktivizohet individualisht me një faktor të dytë si një mesazh me tekst, në mënyrë që kushdo tjetër që mund ta ndajë Amazon Kryeministrin tuaj të mos mund të arrijë tek ai.
Ju mund të shkarkoni dhe fshini çdo të dhënë që ruhet në re në çdo kohë ose rivendosni llogarinë tuaj në zero.
Skanimet e trupit dhe të dhënat e tonit mund të fshihen individualisht veçmas nga pjesa tjetër e të dhënave tuaja shëndetësore.
Skanimet e trupit ngarkohen vetëm shkurtimisht në serverat e Amazon, pastaj fshihen “brenda 12 orësh” dhe skanimet e skanimit nuk shpërndahen kurrë në aplikacione të tjera si galeria e fotografive, përveç nëse eksportoni në mënyrë të qartë një imazh.
Regjistrimet e zërit analizohen në vend në telefonin tuaj dhe fshihen. “Mostrat e fjalës përpunohen në nivel lokal dhe nuk dërgohen kurrë në re”, thotë Amazon, duke shtuar se “Të dhënat e tonit nuk do të përdoren për qëllime trajnimi”.
Të dhënat mund të ndahen me palët e treta, përfshirë disa partnerë si WW (më parë Watchers Watchers). Të dhënat e krijuara nga tipari “laboratorë” ndahen vetëm si informacione totale anonime.

More Stories
Dota 2’s The International, vazhdon duke thyer rekorde