Kevin Mayer largohet si CEO i TikTok për shkak të situatës politike

Drejtori i Përgjithshëm i TikTok, Kevin Mayer ka lënë kompaninë mes mosmarrëveshjeve të vazhdueshme me administratën Trump dhe bisedimet e shitjes. Lajmet u raportuan për herë të parë nga Financial Times.

“Ne e vlerësojmë që dinamika politike e muajve të fundit ka ndryshuar ndjeshëm atë që do të shkonte përpara fushëveprimi i rolit të Kevin dhe do të respektojë plotësisht vendimin e tij,” tha një zëdhënës i TikTok në një prononcim për The Verge. “Ne e falënderojmë për kohën e tij në kompani dhe i urojmë mirë.”

Mayer njoftoi largimin e tij në një email të brendshëm të shikuar nga Financial Times. Menaxheri i përgjithshëm i TikTok Vanessa Pappas do të marrë përsipër pozicionin e përkohshëm, sipas gazetës.

“Javët e fundit, pasi mjedisi politik ka ndryshuar ashpër, unë kam bërë reflektim të rëndësishëm në atë që do të kërkojnë ndryshimet strukturore të korporatave, dhe çfarë do të thotë për rolin global për të cilin kam regjistruar”, tha Mayer në letrën e tij. “Në këtë sfond, dhe siç presim shumë shpejt të arrijmë një rezolutë, me zemër të rëndë dëshirova t’ju njoftoj të gjithë se kam vendosur të largohem nga ndërmarrja.”

da block
Zeen's Automatic Middle Of Content Ad Feature

Gjatë javëve të fundit, TikTok është përballur me një sasi të jashtëzakonshme presioni nga administrata Trump. Trump kërkoi që një kompani amerikane të blinte biznesin amerikan të TikTok – një marrëveshje e ndërlikuar duke marrë parasysh që TikTok është një kompani globale – ose aplikacioni do të ndalohej në SH.B.A. në tërësi. Microsoft është shfaqur si një vrapues përpara në bisedimet e vazhdueshme të shitjeve, por kompanitë nga Oracle në Netflix thuhet se kanë zhvilluar takime edhe me kompaninë mëmë kineze ByteDance.

 

Kohët e fundit, TikTok ngriti një padi kundër administratës Trump për ndalimin e transaksioneve me ByteDance. “Administrata [Trump] injoroi përpjekjet tona të gjera për të adresuar shqetësimet e saj, të cilat ne i bëmë plotësisht dhe me mirëbesim,” shkroi TikTok në një njoftim për shtyp. “Ne nuk e hedhim poshtë padinë e qeverisë me lehtësi, megjithatë ne ndiejmë se nuk kemi zgjidhje tjetër përveç të ndërmarrim masa për të mbrojtur të drejtat tona, dhe të drejtat e komunitetit dhe punonjësve tanë.”

Mayer u bashkua me TikTok në maj, duke lënë pozicionin e tij si kreu i përmbajtjes së drejtpërdrejtë ndaj konsumatorit në Disney, ku ai mbikëqyri nisjen e Disney Plus. Mayer ishte gjithashtu i rëndësishëm për disa nga blerjet kryesore të Disney, përfshirë Marvel Entertainment në 2009, Lucasfilm në 2012 dhe blerjen e 71.3 miliardë dollarëve të Century Fox vitin e kaluar. Mayer u largua jo shumë kohë pasi Disney e emëroi Bob Chapek drejtorin e ri të kompanisë pas transferimit të Bob Iger për kryetar ekzekutiv. Mayer u konsiderua prej kohësh një pararendës i gjatë për pozicionin e CEO.

More Stories
WHY EPIC CAN’T AFFORD TO LOSE THE UNREAL ENGINE IN ITS LEGAL FIGHT WITH APPLE