Fortnite në iOS duket “bosh” dhe e pa përditësuar

Sot sheh fillimin e një sezoni të ri emocionues në Fortnite – por jo për të gjithë. Për shkak të betejës së vazhdueshme ligjore midis zhvilluesit Epic Games dhe Apple, sezoni i fundit i lojës nuk do të shfaqet në pajisjet Apple, përfshirë iPhone, iPad dhe Mac. Kjo shënon një ndryshim të madh për Fortnite, një lojë që ka qenë prej kohësh në pararojë të crossplay. Tani kjo është ndryshuar. Nëse po luani lojën në një pajisje Apple – e cila është ende e mundur nëse tashmë e keni të instaluar – po përjetoni një version shumë të ndryshëm të Fortnite. Dhe është ai që ndihet jashtëzakonisht inferior ndaj asaj që është në dispozicion në çdo platformë tjetër.

Një nga gjërat më të mira në lidhje me Fortnite është mënyra se si funksionon pa probleme përmes celularëve, tastierave dhe PC-ve. Përveç disa ndryshimeve të kontrollit dhe grafikëve, në thelb është e njëjta lojë në çdo pajisje. Kjo do të thotë që unë mund ta luaj atë në PS4 tim dhe pastaj të marr përvojën në një Switch, PC, ose kudo tjetër duke përdorur të njëjtën llogari, dhe i gjithë përparimi dhe personalizimi im vazhdon. Shtë një nga arsyet që unë e instaloj lojën në kaq shumë pajisje; Unë zakonisht luaj në tastierë, por përdor versionet e lëvizshëm për të vjedhës në disa misione dhe për të arritur nivelin e betejës sime ndërsa jam larg dhomës së ndenjes.

Për sezonin e ri, i cili është me temë nga Marvel, ka shumë gjëra interesante për t’u gërmuar. Nëse blini kalimin e betejës, menjëherë në shkop, do të zhbllokoni një version të luajtshëm të Thor, dhe ka disa pika të reja interesi edhe në ishull. E preferuara ime e tanishme është një varrezë sentinel, një copë toke e mbushur me robotë të mrekullueshëm nga seria X-Men që tani janë zvogëluar në një pjesë të peizazhit. Ka prekje të tjera të rregullta që i shtohen viblon Marvel. Ju prisni një ndeshje në një Helicarrier, dhe autobusi i betejës fluturues shoqërohet nga disa aeroplanët ndërsa shkon drejt ishullit.

Nëse jeni duke luajtur në iOS, asnjë prej këtyre elementeve nuk është i pranishëm. Në vend të kësaj, ju në thelb merrni një version të lojës në stis, me të gjithë përmbajtjen deri në fillim të sezonit 4. Ekrani i ngarkimit, holli, madje edhe vetë ishulli mbeten ashtu siç ishin në sezonin 3. Ndërkohë, përmbajtja e blerë rishtas – si ajo lëkura e Thor – nuk shfaqet më në dollapin tuaj. Funksionalisht, Fortnite ende punon në pajisjet Apple; mund të luani ndeshje në mënyra të ndryshme ashtu si gjithmonë. Por vetëm disa orë pasi sezoni 4 debutoi, këto versione tashmë ndjehen të datuara. (E vetmja aluzion e sezonit të ri është në menunë e modës së lojës, e cila përmban artin e karakterit Marvel.)

Ndoshta aspekti më surreal i versionit Apple të Fortnite është mungesa e ndonjë forme përparimi. Opsioni i kalimit të betejës nuk është më i arritshëm, dhe nuk ka asnjë kërkim ditor për të marrë përsipër. Në fakt, nuk ka pikë përvoje çfarëdo. Në mënyrë tipike në Fortnite, gjithçka që ju bëni – pavarësisht nëse po fitoni një ndeshje ose hapni një gjoks – ju fiton një XP të vogël, i cili shkon drejt zhbllokimit të karaktereve të reja dhe të mirave të tjera. Tani nuk ka asgjë.

Natyrisht, kjo i bën versionet e lojës të Apple dukshëm më pak tërheqëse. Nëse përdorni iOS ose macOS si platformën tuaj kryesore, ju po humbisni shumë. Dhe edhe nëse është opsioni juaj sekondar, mungesa e përparimit ndër-platformë e bën këtë version të lojës në thelb të padobishëm. Unë nuk mund të shoh duke dashur të luaj Fortnite në iPad tim nëse nuk më ndihmon të përparoj në llogarinë time kryesore. Ju gjithashtu mund të humbni aspektin shoqëror të lojës, pasi versionet iOS dhe Mac nuk mbështesin më kryqëzim, do të thotë që nuk mund të bashkoheni me miqtë në platformat e tjera.

da block
Zeen's Automatic Middle Of Content Ad Feature

 

Nuk është e qartë nëse, ose kur, kjo mund të ndryshojë. Epic dhe Apple janë aktualisht në mes të një beteje të ndezur që mund të përcaktojë të ardhmen e App Store – dhe derisa njëra prej tyre të buxhetojë, nuk ka gjasa që iOS të marrë një version të Fortnite që është në përpjesëtim me çdo platformë tjetër. Shtë një situatë që poshtëron veçanërisht për audiencën e madhe që kryesisht luan lojën në iOS. (Përdoruesit e Android janë të sigurt, pasi që Fortnite mund të instalohet përmes aplikacionit të vetë Epic.) Tani për tani, nëse luani atë që është një nga lojërat më të mëdha në botë në një iPhone, në të vërtetë jeni ngecur me një kapsulë kohore.

 

 

 

 

 

 

More Stories
Edhe inxhinjerët e vet Google janë konfuz lidhur me politikat e saj të privatësisë